Mettepenningen: “Laura is begin van vrouwenkern”

Mettepenningen: “Laura is begin van vrouwenkern”

Vanaf komende winter heeft Marlux – Napoleon Games voor het eerst ook een vrouwenkern. Iets waaraan manager Mettepenningen al langer aan het werken was. Voorlopig bestaat die uit één renster: Laura Verdonschot, een talentrijke Limburgse van amper 19 jaar. Zij sluit aan op 1 januari 2017 en tekende een overeenkomst voor twee jaar.

“Laura is een jong talent waarin we geloven”, vertelt manager Jurgen Mettepenningen. “Dit wordt de eerste ervaring met een veldrijdster in ons team, maar de intentie bestaat nu al om de vrouwenkern verder uit te breiden. We zijn reeds lange tijd de transfermarkt aan het afspeuren, maar de meeste vrouwen liggen momenteel nog onder contract bij een ander team.”

Nieuwe functie voor De Clerq

Mario De Clerq wordt dan weer vervangen door Danny De Bie als ploegleider. De Clerq verdwijnt niet. Hij wordt sportief coördinator en is daardoor voortaan de verbindingspersoon tussen de verschillende categorieën van Marlux – Napoleon Games en zijn opleidingsploeg  Lares – Doltcini. “Mario wordt een klankbord voor de ploegleiders en is onder meer ook verantwoordelijk voor de doorstroming van onze jeugd en voor enkele logistieke functies”, beschrijft Jurgen Mettepenninge