Meteen prijs voor dameskern Cycling.be-Alpha Motorhomes

Meteen prijs voor dameskern Cycling.be-Alpha Motorhomes

Over de daad bij het woord voegen gesproken. De dames van Cycling.be-Alpha Motorhomes werden gisteren met de nodige ambitie voorgesteld aan het publiek en kunnen meteen hun zege teller op één zetten.

Acht dames, zoveel werden er vrijdagavond in Belsele naast de mannenploeg voorgesteld. “We zijn trots op dit project en hopen zo onze partners extra visibiliteit te geven. Ik denk dat we een mooie ploeg hebben kunnen samenstellen”, vertelde ploegleider Eddy van Bunder.

Elle Anderson, Suzanne Verhoeven, Elodie Kuijper, Mascha Mulder, Esther Van der Burg, Shirin en Lindy Van Anrooij en Laure Michels zullen met een roze band op hun truitje het veld induiken. “Daar komt hopelijk in januari nog een grote naam bij, maar het is een kwestie van verschillende factoren. Hoe dan ook kunnen we met deze ploeg ook mee doen voor podia en overwinningen.”

En de woorden van de ploegleider waren nog niet koud of die eerste overwinning was er al. Shirin van Anrooij gooide daags nadien meteen haar armen in de lucht in Steenhuffel. In de aparte dameswedstrijd, een nieuw initiatief van de Moedige veldrijder, was ze veruit de sterkste nieuwelinge dame.

Ook heren uiteraard

De focus is bij Cycling.be-Alpha Motorhomes niet volledig verlegd naar de dames, maar ook de heren krijgen nog steeds de nodige aandacht. “Om de junioren nog beter te begeleiden kwam bijvoorbeeld Eric Braes over van Young Telenet-Fidea.”

CYCLING.BE-ALPHA MOTORHOMES 2017-2018

Dames: Elle Anderson, Suzanne Verhoeven, Elodie Kuijper, Mascha Mulder, Esther Van der Burg, Shirin en Lindy Van Anrooij en Laure Michels
Nieuwelingen: Brent Blommen, Jente Michiels, Milan Kuypers, Jelle Declerck, Mathis De Roeck en Ruben Van Praet
Junioren: Louis Decoster, Joachim Van Looveren, Wannes Vanden Bussche, Dolf Pemen en Mees Hendrikx.