Meteen goed weekend van Van Anrooij en Van Loy

Meteen goed weekend van Van Anrooij en Van Loy

Eerste veldritweekend van het seizoen brengt meteen een dubbelzege voor Shirin van Anrooij. De jonge renster van Cycling.be – Alpha Motorhomes mocht afgelopen weekend tweemaal haar armen de lucht ingooien. Ook Ellen van Loy schoot meteen raak in eerste ontmoeting van het prille seizoen.

Vrijdag ploegvoorstelling en zaterdag al meteen aan de bak in Steenhuffel. “Ik moest in het begin wel wat wennen, maar dat is normaal denk ik bij de eerste veldrit van het seizoen.” Het gevoel kwam snel en ze ging met de winst naar huis. “Op zondag was het gevoel nog beter en kwam ik beter in mijn ritme. Ik moest op de laatste rij starten en had een hele inhaalrace voor de boeg.”

Deze inhaalrace werd beloond met een mooie zege bij de dames jeugd. Toch had ze na de wedstrijd een dubbel gevoel. “Ik kon opschuiven naar plek vijf algemeen, jammer dat we, als dames nieuwelinge, een ronde eerder afgevlagd werden. Maar ik ben heel blij met mijn resultaat tussen de dames elite. Vooraf had ik dit openingsweekend zo niet verwacht.” Van Anrooij zat deze zomer immers niet op de fiets en werkte enkel loopwedstrijden af.

Je weet enkel van jezelf hoe goed je bent

Ook Telente Fidea Lion Ellen van Loy begon meteen goed aan haar seizoen. “Het was een druk weekend met op zaterdag de ploegvoorstelling gevolgd door een nachtshift. Op zondag stond de wedstrijd van Kessel op de agenda. Maar mij hoor je niet klagen, zaterdag was heel belangrijk voor de sponsors en de fans. En zondag een mooie zege om het lange seizoen mee te starten.” Van Loy keerde moe maar gelukkig terug naar huis.

Vooraf had ze zeker willen tekenen voor een start als deze. “Ik had dit gehoopt maar zeker niet verwacht. Je weet immers enkel van jezelf hoe goed dat je bent. Je weet dit uit testresultaten, stages en wegwedstrijden. Maar de tegenstand zat ook net stil en vooral we kijken vooruit naar een lag seizoen.

Bijleren en stappen zetten versus constant zijn en niet plooien

Voor Van Anrooij staat er heel wat centraal deze winter. “Ik wil sterker worden en met beter weren tegen de jongens in de A -wedstrijden. Ook wil ik zeker een stap zetten naar volgend seizoen toe. Ik ga dan juniore worden en actief zijn tussen de dames elite.” Ook het Nederlands kampioenschap veldrijden staat met stip in haar agenda.

Ook Van Loy klinkt strijdvaardig, toch kijkt ze anders naar het prille seizoen. “Ik hoop op regelmaal, ik wil een mooi regelmatige winter rijden. Natuurlijk steek ik niet onder stoelen of banken dat ik ook graag zou winnen. Maar ik besef dat dat als maar moeilijker gaat worden. Toch geef ik de hoop niet op. Buigen zal ik misschien wel, maar barsten niet snel.”

Foto’s met dank aan Kristof Bruers