Meeussen en Blommen halen het in Alsemberg

Meeussen en Blommen halen het in Alsemberg

De Moedige Veldrijder streek vandaag neer op de omloop in Alsemberg. Bij de nieuwelingen won eerstejaars Witse Meeussen solo de wedstrijd, terwijl Dennis Blommen het bij de junioren pas kon halen in de laatste halve ronde.

“Ik nam een goede start en dook als tweede het veld in”, vertelde Meeussen. Het peloton viel snel uit elkaar. “Ik dreef samen met Louis Decoster het tempo op, waardoor we met drie wegreden.”

Meeussen vond dat het nog niet snel genoeg ging. “Meteen versnelde ik en had ik een klein kloofje. Zo heb bijna heel de cross alleen gereden met een vijftiental seconden voorsprong op de nummers twee en drie.” Die voorsprong was voldoende voor de Antwerpse eerstejaarskampioen om de zege te grijpen. Louis Decoster werd nog tweede voor de Brit Matthew Taylor.

Inhaalrace en niet over de balken

Bij de junioren ging het een pak minder gemakkelijk voor Dennis Blommen. “Het was een zeer tactische cross met een grote kopgroep van ongeveer tien renners”, vertelde de Limburger. Toen sloeg het noodlot toe. “In de derde ronde schoof mijn wiel lichtjes weg, waardoor ik ten val kwam. Door die val moest ik mijn ketting er terug opleggen en aan een achtervolgingstocht beginnen.”

Die tocht zat er snel op. “Na één ronde kon ik alweer aansluiten, maar net op dat moment ging het tempo omhoog en werd de kopgroep uitgedund.” Blommen zat er bij en ging op zoek naar een plaats om weg te rijden. “Net voor de aankomst lagen er balken, enkele sprongen er over maar ik moest er lopen, dus moest ik het verschil ervoor maken.”

Dat lukte in de laatste halve ronde, waardoor hij won met een klein verschil. Jelle Camps werd nog tweede, terwijl Arno Debeir bij zijn comeback meteen mee het podium op mocht. Bij de dames jeugd was Tine Rombouts de beste, terwijl Yenthe Boons de wedstrijd al na 500 meter naar haar hand zette.

Foto – Kristof Bruers