Mees Hendrikx neemt in schoonheid afscheid van zijn ploeg

Mees Hendrikx neemt in schoonheid afscheid van zijn ploeg

In de gesloten wedstrijd trok Mees Hendrikx dinsdag aan het langste eind. In de spurt haalde de Nederlander het van zijn landgenoot Bart Artz. Eerstejaars Witse Meeussen was dolgelukkig met zijn derde plaats. Vince Van Den Eynde neemt de leiding in het klassement over van Tomas Kopecky.

Niels Vandeputte was meteen uitgeschakeld voor de overwinning bij de nieuwelingen in Loenhout. De veelwinnaar van dit seizoen ging in de eerste bocht na de brug onderuit en kon pas ver na de laatste weer vertrekken.

Door de droge weersomstandigheden lag de omloop er razendsnel bij en dat was ook duidelijk aan het wedstrijdverloop. Pas in de slotfase konden zes nieuwelingen zich afscheiden. Arno Van Den Broeck, Bart Artz, Witse Meeussen, Mees Hendrikx, Ryan Kamp, Vince Van Den Eynde en Anton Ferdinande maakten het mooie weer.

Kettingproblemen

Van Den Broeck was gebrand op de overwinning en ging in de finale vol aan. Net na de tweede materiaalpost kreeg hij echter af te rekenen met een weerspanninge ketting, waardoor zijn kansen voor de overwinning in rook opgingen.

Hendrikx rook zijn kans en zette vol aan. Hij profiteerde optimaal van de pech van de uittredende Belgische kampioen en bleef een spurttende groep nog net voor. Daarmee neemt hij in schoonheid af van zijn ploeg en kan hij in topvorm overstappen naar Lares-Doltcini op 1 januari.

In de spurt voor de overige podiumplaatsen haalde Bart Artz het van Witse Meeussen. Anton Ferdinande werd nog vijfde, gevolgd door Vince Van den Eynde. Die laatste had, door de pech van Tomas Kopecky, voldoende aan zijn zesde plaats om de leiding in het klassement en de kussen in ontvangst te nemen. Laure Michels was de beste jeugd dame.

Uitslag

  1. Mees Hendrikx
  2. Bart Artz
  3. Witse Meeussen
  4. Anton Ferdinande
  5. Vince Van den Eynde
  6. Ryan Kamp
  7. Bart Hazenkamp
  8. Dolf Pemen
  9. Anders Verdonck
  10. Sander De Vet