Mees Hendrikx grijpt wereldbekerzege In Nommay

Mees Hendrikx grijpt wereldbekerzege In Nommay

De langverwachte zege is er dan toch gekomen voor Mees Hendrikx en dat meteen tijdens een wereldbeker. In het Franse Nommay was de Nederlander in een bloedstollende finale de sterkste. Ryan Cortjens werd tweede voor leider Tomas Kopecky.

Het was Loris Rouiller die al vanaf de start de kat de bel aanbond. De Europese kampioen wist meteen een voorsprong uit te bouwen. Wereldbekerleider Tomas Kopecky was lang de eerste achtervolger, maar hij kreeg het gezelschap van Ryan Cortjens en Mees Hendrikx.

Met nog vier ronden te gaan was alles weer te herdoen. Tomas Kopecky waagde zijn kans en zette vol aan. Hij kreeg enkele meters, maar een sterke Ryan Cortjens bracht alles weer samen. Het duo twijfelde even waardoor Mees Hendrikx ook de sprong kon maken.

Met drie begonnen ze aan de laatste ronde. Kopecky zat duidelijk door zijn beste krachten heen en moest het duo laten rijden. Mees Hendrikx voelde zich sterk en bleef Cortjens onder druk zetten. In de finale brak de eerstejaars en met enkele tellen voorsprong wist hij de zege binnen te halen. Tomas Kopecky werd nog derde en blijft leider.

Mees Hendrikx: “Langverwachte zege”

De Nederlander was blij met de overwinning. “Ik heb lang op deze overwinning moeten wachten en dat dit dan meteen een wereldbeker is maakt me enkel nog maar gelukkiger”, blonk Hendrikx na de aankomst. “Ik was meteen goed mee en dat maakte wel een verschil. Toch had ik het in het begin nog moeilijk om bij de leiders aan te pikken.”

“In de finale kwamen we dan met drie samen en ik merkte dat Tomas door zijn beste krachten heen zat. Ik ben vol blijven gaan om eerst hem te lossen en daarna Cortjens te kraken. Mijn conditie gaat in een stijgende lijn, dat bewijst vandaag nog maar eens. Ik ambieer dan ook een medaille op het WK.”

Top tien

1. Mees Hendrikx
2. Ryan Cortjens
3. Tomas Kopecky
4. Loris Rouiller
5. Gerben Kuypers
6. Niels Vandeputte
7. Ryan Kamp
8. Witse Meeussen
9. Jarno Bellens
10. Carlos Canal Blanco
11. Anton Ferdinande