Max Gulickx vier jaar langer bij TFCT

Max Gulickx vier jaar langer bij TFCT

Het mag geen verrassing zijn, maar Max Gulickx mag doorstromen van het jeugdteam naar het grote team van Telenet-Fidea. De Nederlander krijgt er vier jaar de kans om zich te bewijzen als belofte. De tweedejaars junior uit Eindhoven werd dit jaar Nederlands kampioen en greep brons op het WK.

“Na de wereldbeker in Valkenburg kwamen we al tot een akkoord en dat werd nu bevestigd. Ik kon al erg veel leren bij de ploeg en dat krijgt de kans om zich verder te zetten. Ik ben erg tevreden over mijn huidige seizoen, de ploeg blijkbaar ook zodat ik maar al te graag blijf. Ik vind het nu al fantastisch dat ik op termijn met o.a. Tom Meeusen en Bart Wellens zal kunnen meetrainen”, klinkt het enthousiast.

Nog leuk nieuws

Zoals u gisteren al kon lezen maakt ook zijn vriendin Fleur Nagengast de overstap naar Telenet-Fidea en daar is hij uiteraard trots op. “Toen manager Hans van Kasteren tijdens het VIP-diner zaterdagavond in Praag aankondigde dat er bij YTFCT een plaats was voor Fleur, vond ik dat schitterend nieuws. We waren allebei totaal verrast. Fleur en ik kennen elkaar al erg lang. Al die tijd waren we gewone vrienden, tot de vonk oversloeg. Hoewel zij in Drenthe en bijgevolg 200 km verder woont leerden we elkaar tijdens het fietsen kennen.”

“Soms logeer ik bij haar thuis, of zij bij ons. Zo trainen we regelmatig samen. Fleur is echt een groot talent. Als je weet dat ze omwille van haar herseninfarctjes anderhalf jaar ernstig ziek was en er nu toch weer staat, wil dat zeggen dat zevan erg ver terug kwam, maar het lukte. Ik ben er zeker van dat Fleur bij YTFCT verder zal openbloeien.”