Max Gulickx hangt fiets aan de haak door hartritmestoornissen

Max Gulickx hangt fiets aan de haak door hartritmestoornissen

De wielercarrière van Max Gulickx kent abrupt een einde. De talentvolle Nederlander van Young Telenet-Fidea was vorig seizoen na de wedstrijd in Ruddervoorde een tijd uit door hartritmestoornissen en wil geen risico’s meer nemen. Op het wereldkampioenschap in Tabor (foto) veroverde hij nog brons.

Na de rustperiode leken de hartritmestoornissen van de baan, maar in Lille staken ze terug de kop op. Daarop volgden heel veel onderzoeken die tot op heden geen verklaring en bijgevolg ook geen oplossing boden.

De Nederlander wil verder geen risico’s meer nemen en heeft na overleg met zijn ouders, dokter en team besloten om zijn fiets aan de haak te hangen.  Het was toch een moeilijke beslissing voor Gulickx. “Voor het gewone dagelijkse leven is alles in orde, aan topsport doen is echter een ander verhaal. In die context kan ik niet voorbij aan de klachten die ik al een tijdje heb. Niemand weet waar die vandaan komen en hoe we ze kunnen oplossen.”

“Toen ik in de laatste Ster van de Vlaamse Ardennen, een rittenkoers op de weg, plots weer datzelfde gevoel als in Ruddervoorde en Lille voelde opkomen, gaf ik op. Ik kon en durfde er niet hard fietsen. Sedertdien heb ik niet meer aan competitie gedaan, maar opnieuw een reeks dokters geraadpleegd. Er werd me voorgesteld om via een operatie een implantaat in te brengen dat op termijn constateert wat er met mijn hart aan de hand is. Dat deed me beseffen dat ik niet goed bezig ben. Ik wil die risico’s niet meer.”

Studies

Gulickx beëindigde recent met brio zijn middelbare school en concentreert zich voortaan op de universitaire studies die hij in Eindhoven wil aanvatten. “De beslissing van te stoppen viel me iets gemakkelijker, omdat ik recent in mijn examens slaagde en bijgevolg nog een andere toekomst heb. Ik hoop op termijn dokter te worden”, sloot hij af met een duidelijk nieuw doel.

15876216553_7c51377af1_b