Maud Kaptheijns:”Enige optie die ik nog heb is rusten”

Maud Kaptheijns:”Enige optie die ik nog heb is rusten”

Maud Kaptheijns maakte deze zomer de overstap naar het Crelan Charles Team. Ze begon heel sterk aan het seizoen en won meteen de eerste vier manches van het Superprestigeklassement. Ze werd al snel omschreven als de nieuwe leading lady van het veldrijden. De laatste weken loopt het jammer genoeg niet meer zo vlot voor de Nederlandse.

Na een sterke seizoenstart, dit te danken aan een nieuwe manier van werken, stond haar zegeteller al snel op zes. Ze won de eerste vier manches van de Superprestige en de wereldbeker in Koksijde. Tijdens de wedstrijd in het Nederlandse Rosmalen kwam ze ten val. Bij deze val raakte haar knie de remschijf van haar fiets en moest ze gehecht worden. Ondanks de val won ze de wedstrijd en reed de dag erna ook naar de zege in Ruddervoorde.

Vanaf de wedstrijd op de Koppenberg en ook op het Ek ging het minder, maar daar was een logische verklaring voor. “Door verder te rijden met de hechtingen in mijn knie is deze ontstoken geraakt. Dit was zeker al het geval voor het Ek. Zelf heb ik de val en de wonde onderschat en heb nooit echt de tijd genomen om te rusten.”

Afgelopen zondag geraakte ze in een zwaar Gavere niet verder dan de twaalfde plaats. Ze was dan ook zeer emotioneel na de wedstrijd. “Ik zit nu met een lichaam dat helemaal niet wil doen wat ik ervan verwacht. De enige optie die ik nu nog heb is rusten.” Door haar twaalfde plaats ziet ze wereldkampioene Cant steeds korter komen in de algemene stand. De twee rensters staan nu nog gescheiden door twee punten.

Foto – Wouter Toelen ■ TFoto