Maud Kaptheijns verrast meteen: “Zo goed had ik het niet verwacht”

Maud Kaptheijns verrast meteen: “Zo goed had ik het niet verwacht”

Maud Kaptheijns fietste zaterdag in Neerpelt naar een vroeg verjaardagscadeau. De Nederlandse stond te schitteren als derde op het podium van de Soudal veldrit. “Dit is buiten de verwachtingen”, glunderde ze achteraf.

Het gaat Maud Kaptheijns duidelijk voor de wind. Op haar elan van de zomer is ze ook zaterdag in Neerpelt doorgegaan. De renster van Kalas – AA Drinks fietste op sterke wijze naar een derde plaats. “Ik heb deze zomer hard gewerkt maar dat het meteen een derde plaats zou worden had ik niet verwacht”, vertelde Kaptheijns die vandaag haar 21ste verjaardag viert.

Kaptheijns startte bijzonder goed en trok die lijn de hele wedstrijd door. “Vanaf de start reed ik rond plaats zes. Na een halve ronde kon ik opschuiven en maakte ik de aansluiting met de kopgroep. Toen Sanne Cant een versnelling plaatste moest ik wel passen. Ik heb daarna gewoon op mijn eigen tempo verder gereden en dat was duidelijk de beste keuze.”

Kaptheijns heeft er een sterke zomer opzitten. Die vorm neemt ze nu ook mee naar het veldritseizoen. “Ik heb een perfecte voorbereiding gehad. Ik heb hard gewerkt in de zomer, maar deze podiumplaats komt toch als een verrassing.”

“Ik heb het goede gevoel nu te pakken. Dit is het bewijs dat je de juiste manier van trainen hanteert. Ik hoop deze lijn nu door te trekken naar de komende weken. Volgend week wil ik er in Vorselaar staan, de cross die ploegleider Geert Wellens organiseert. Zondag is er in Gieten de eerste Superprestigemanche”, blikt ze tot slot vooruit.