Maud Kaptheijns naar team van Aert

Maud Kaptheijns naar team van Aert

Maud Kaptheijns zet opnieuw een stap hogerop. De Nederlandse is één van de aanstormende talenten in het damesveldrijden. Komend veldritseizoen zal ze te zien zijn in de kleuren van Crelan- Charles. Bij het team van Wout van Aert tekende ze een tweejarig profcontract.

“Het vrouwenveldrijden zit al een tijdje in de lift. We zijn dan ook verheugd met de komst van Maud”, vertelde ploegmanager Nick Nuyens. “Ze reed vorig seizoen al heel wat mooie resultaten bij elkaar en is met haar 22 jaar ook nog bijzonder jong. Dat laatste zorgt ervoor dat er nog heel wat progressie kan gemaakt worden.” 

Maud Kaptheijns twijfelde niet om deze uitdaging aan te gaan en wil volgend seizoen nog beter voor de dag komen als afgelopen seizoen. “Ik had in juni enkele aangename gesprekken met de teamleiding. Meteen voelde ik mij thuis en wist ik dat we er contractueel snel zouden uitkomen. Ik ben slechts 22 jaar en wil mij in deze ploeg verder ontwikkelen. Ik werkte vorig jaar een constant seizoen af en zou dit graag herhalen.” 

“Als ik ambities moet uitspreken zou ik in de Belgische crossen graag top vijf rijden en in de wereldbekerwedstrijden top tien. Ook de kampioenschappen zijn een doel. Ik zeg niet dat ik ga meestrijden voor winst, maar wil er wel zo goed mogelijk presteren.”