Maud Kaptheijns met tweede plaats richting stage in Spanje

Maud Kaptheijns met tweede plaats richting stage in Spanje

Na haar zesde plaats in de een dag eerder tijdens de wereldbekercross in het Duitse Zeven, kwam Maud Kaptheijns ook in Hammer erg sterk voor de dag. Een hele wedstrijd koerste ze in de kop van de wedstrijd en aan de finish moest ze enkel de duimen leggen voor Belgisch kampioene Cant.

“Hier kon ik enkel van dromen”, liet ze optekenen op de teamwebsite. “Ik heb afgelopen week veel gerust en dat heeft geloond. Al ben ik het niet gewoon om op het hoogste niveau mee te strijden voor de zege. Ik miste ervaring op tactisch vlak. De wedstrijd had veel weg van een voorbereiding op een massasprint op de weg. In Zeven was ik ook goed, maar liet ik me te veel wegdrummen. Vandaag heb ik gevochten voor mijn plaats en dat resulteert meteen in een tweede plek.”

Nu wacht een ploegstage van een week in Mallorca. “Het afgelopen weekend heeft veel deugd gedaan. De voorbije crossen verliepen niet altijd zoals ik verwacht had en deze uitslag toont dat ik op de juiste weg ben. Ik ga met een goed gevoel naar Spanje.”