Maud Kaptheijns kiest voor gebroeders Roodhooft

Maud Kaptheijns kiest voor gebroeders Roodhooft

Maud Kaptheijns zal niet langer de kleuren van AA Drinks – Kalas verdedigen, dat heeft het team zopas bekend gemaakt. Kaptheijns was dé revelatie afgelopen seizoen en was dan ook met recht en rede het absolute speerpunt binnen het team van Geert Wellens. Vanaf 1 mei kiest Kaptheijns voor de gebroeders Roodhooft.

“Dromen als klein team? Neen, vechten tegen de bierkaai”

De overstap van Kaptheijns is een pijnlijk verlies voor Geert Wellens, ploegleider van het AA Drink – Kalas Cycling Team. De samenwerking tussen de twee verliep bijzonder goed wat leidde tot heel wat sterke prestaties. Maar aan die samenwerking komt nu een einde.

“Het is een kwestie met gemengde gevoelens”, laat Wellens verstaan. “Het is leuk om te zien dat ik Maud met gezonde raad en daad heb kunnen bijstaan en dat ik ook haar prestaties omhoog zag gaan. Aan de andere kant is het spijtig dat we niet de mogelijkheden hebben om de toppers te kunnen houden en ze verder te laten ontwikkelen.”.

“Men is al lang bezig met gelijke rechten voor vrouwen, dat juich ik toe. Maar ze vergeten wel de jeugdwerking. Wij als team probeerden om de jeugd op te leiden tot toppers, maar deze jeugd moet ook omringd worden door toppers om ervaring op te doen en om te leren van andere dames.”

“Het is in mijn ogen belangrijk dat een echt damesteam zowel jeugd als enkele subtoppers heeft. Al twee jaar probeer ik mijn budget omhoog te trekken voor mijn team, maar nog steeds lukt het niet”, aldus Geert Wellens.