Maud Kaptheijns in de kleuren Steylaerts Cycling Team

Maud Kaptheijns in de kleuren Steylaerts Cycling Team

Vandaag stelde Bart Wellens zijn nieuw cyclocrossteam voor.  De broer van Geert Wellens krijgt bij het Steylaerts Cycling Team het Nederlandse damestalent Maud Kaptheijns onder zijn vleugels. Zij komt over van het team van zijn broer AA Drink – Kalas.

Het team wil zich volledig richten op het dames- en herenveldrijden. “Naast Gianni Vermeersch hebben we Maud, die elite wordt. Ze presteerde al op een hoog niveau en we willen haar samen naar een nog hoger niveau tillen”, vertelde sportief manager Bart Wellens.

Het team is ook meteen de comeback van Wellens in het veld. “De kriebels voor het veldrijden waren weg toen ik stopte. Ik heb dan ook zes maanden rust genomen, maar daarna kwam het moment dat ik moest denken aan mijn toekomst.”

“Toen ik de jeugdinitiatie van het BK in Lille gedaan heb kwam die kriebel voor het veldrijden terug. Na mijn revalidatie kwam dan het aanbod van het team en ik wist meteen dat dit mijn toekomst ging zijn.” Wellens wil met het team groeien van sportief manager, naar algemeen manager.

Voorlopig staan er twee renners op de teamlijst, maar er wordt gewerkt aan de uitbreiding van het team tot een vijftal renners tegen september. “We gaan rustig beginnen en we willen graag groeien. Op het gebied van sponsoring en renners. Wat de toekomst zal brengen is afwachten, maar we zijn er klaar voor om er iets van te maken.”

STE_4553