Mathijs Wuyts tweede in Overijse: “Wereldbekers? Ik zou graag meegaan”

Mathijs Wuyts tweede in Overijse: “Wereldbekers? Ik zou graag meegaan”

Mathijs Wuyts liet zich de afgelopen weken duidelijk opmerken. Na zijn derde plaats in Hasselt, was het zondag in Overijse opnieuw prijs. De junior van het Kalas Cycling Team Schriek mocht opnieuw mee het podium op.

“De wedstrijd begon redelijk. De eerste ronde kwam ik als tiende door, al op vijfendertig seconden van de leiders”, blikte Wuyts terug op zijn wedstrijd. “Ik had mijn juiste tempo gevonden en ben zo helemaal naar voor gereden.” Hij sloot aan bij Andreas Goeman, Yentl Bekaert en Mitch Groot die in strijd waren voor de twee overgebleven podiumplaatsen. “In de laatste ronde bleek ik nog de meeste krachten te hebben en kon ik met een lichte voorsprong nog tweede worden.”

Wereldbekers

Met deze resultaten kan Mathijs Wuyts met goed gevoel richting de eindejaarsperiode, die begint met twee Belgische wereldbekers. Bondscoach Rudy De Bie houdt hem in het oog, want Wuyts stond al eerder op de lijst als reserve. Met een a- en b-selectie voor Zolder en Namen mag De Bie twaalf renners selecteren.

“Over de selecties kan ik enkel zeggen dat ik super graag zou meegaan en ik hoop verder nog een constant seizoen te rijden met hopelijk een goed Belgisch kampioenschap.” Zijn sterke lijn die zijn sportarts al zag aankomen hoopt hij ondanks de examens komend weekend door te trekken in Mol.