Mathijs Wuyts en Reno Bauters vallen uit selectie

Mathijs Wuyts en Reno Bauters vallen uit selectie

De twaalf junioren die België mogen vertegenwoordigen op het EK in Huijbergen zijn nu definitief bekend. Eerder werd de preselectie al bekend. Reno Bauters en Mathijs Wuyts vallen uit die preselectie. De selectie bij de dames was al bekend.

Junioren

COLMAN Alex
DE CLERCQ Jari
DHOORE Alessio
DRIESEN Jarne
GOEMAN Andreas
JASPERS Jappe
PAUWELS Tijl
ROMBOUTS Seppe
SIEBENS Gianni
VANDEBOSCH Toon
VANDEBOSCH Victor
VERMEERSCH Florian

Met Jappe Jaspers, Victor Vandebosch en Seppe Rombouts hebben de Belgen aardig wat kandidaten op eremetaal. De grootste opponent voor onze landgenoten wordt allicht Nederlander Jens Dekker. Jaspers weet wat het is om op een podium van het EK te staan. Hij werd vorig jaar al tweede in het Duitse Lorsch.

Dames U23 (in alfabetische volgorde)

VAN DEN DRIESSCHE Femke
VERDONSCHOT Laura

Na haar schitterende prestatie van zondag op de Koppenberg bombardeerde Femke van den Driessche zich tot topfavoriete in de dames U23 categorie. Ook hier komt de grootste concurrentie uit de Nederlander équipe die met Maud Kaptheijns ook een te duchten kandidaat hebben. Ook de Italiaanse dames Arzuffi en Teocchi zijn kandidaten.

Dames (in alfabetische volgorde)

CANT Sanne
SELS Loes
VAN LOY Ellen
VERHESTRAETEN Karen
VERSCHUEREN Jolien

Bij de dames was de selectie al bekend. Ondanks er twaalf plaatsen zijn mogen er vijf dames mee. Sanne Cant en Jolien Verschueren zijn de speerpunten van de Belgische selectie.

Foto – Glenn Coessens