Marianne Vos wint meteen in nieuwe kleuren

Marianne Vos wint meteen in nieuwe kleuren

Marianne Vos heeft haar nieuw team meteen in de kijker gereden. In de kleuren van het WM3 Pro Cycling Team ging ze op nieuwjaarsdag in Baal aan de haal met de overwinning. Ellen van Loy, werd na haar sterke start nog tweede. In een prangende spurt haalde wereldkampioen Thalita de Jong het nog van Sanne Cant.

Meteen bij de start nam Ellen van Loy het heft in handen. De Telenet-Fidea Lion nam net zoals in Zolder een vliegende start. Belgisch kampioene Sanne Cant probeerde de oversteek te maken met Thalita de Jong, Marianne Vos, Laura Verdonschot en Annemarie Worst in haar zog.

In de jacht op van Loy kreeg Cant het gezelschap van Marianne Vos. “Het was in het begin nog even zoeken op deze omloop”, bekende Vos. “Toen ik mijn ritme weer te pakken had kon ik toch naar Ellen toe.” Vos kwam dan ook half koers aansluiten bij de leidster en zette haar meteen stevig onder druk. Van Loy wou eerst niet wijken, maar brak toch onder het beukwerk van de Nederlandse.

In de laatste ronde kon niemand Vos nog afhouden van de overwinning. Ze begint aan het nieuwe jaar met een overwinning en het is haar derde zege in een paar weken tijd. Ellen van Loy werd nog tweede. In de strijd voor de derde plaats kwamen De Jong, Verdonschot en Worst aansluiten bij Sanne Cant. Het werd een prangende spurt om die laatste podiumplek waarin De Jong, voor het eerst in de kleuren van Lares-Wowdeals, het nog haalde van Sanne Cant.