Marianne Vos tijdje aan de kant met gebroken rib

Marianne Vos tijdje aan de kant met gebroken rib

Marianne Vos die deze zomer alles op haar mountainbikeprogramma zet, staat een tijdje aan de kant met een gebroken rib.  Hierdoor zal ze de wegwedstrijd Festival Elsy Jacobs in Luxemburg moeten missen. Ze liep de breuk op bij een val met haar mountainbike.

Marianne Vos koos ervoor om deze zomer een uitgebreid mountainbike programma te rijden. Ze heeft haar zinnen gezet op de mountainbike wedstrijd van de Olympische spelen in Rio. Hiervoor zal ze zich moeten plaatsen en daarom is deze zomer van groot belang.

Begin deze maand won ze nog de Paasbike mountainbike wedstrijd in Nieuwkijk. Afgelopen weekend kwam ze in het Oostenrijkse Haiming ten val. Ze reed de wedstrijd uit en werd zestiende, maar de dagen erna bleef ze last hebben. Na een radiologisch onderzoek, kwam er deze ochtend het nieuws over de breuk.

“Niet het nieuws waar ik op hoopte, heb mijn rib gebroken tijdens de wedstrijd in Haiming. De pijn valt mee, dus ik hoop weer snel terug te zijn”, zo klonk Vos strijdvaardig op haar twitter.