Marianne Vos klopt Anne Terpstra in sprint bij rentree

Marianne Vos klopt Anne Terpstra in sprint bij rentree

Marianne Vos heeft bij haar rentree in de mountainbikewedstrijd van Nieuwkuijk meteen getoond dat ze na haar blessureleed niet veel van haar pluimen is kwijt geraakt. Vos versloeg in een sprint de Nederlands kampioene Anne Terpstra.

Marianne Vos stond na het WK veldrijden in Tabor waar ze haar wereldtitel kwijt speelde een tijd lang aan de kant met een hamstringblessure. Op paasmaandag maakte ze in Nieuwkuijk haar rentree tijdens de traditionele paaswedstrijd.

En dat Vos nog niet veel van haar kwaliteit verloren is, bewees ze meteen. Al snel reed Vos samen met Anne Terpstra en Annemarie Worst weg. Worst moest in de slotfase haar meerdere erkennen in de twee en zo stevende het af op een sprint. In de sprint om de zege legde Vos de Nederlandse kampioene erop.

“Winnen is altijd leuk, maar het goede gevoel dat ik aan deze wedstrijd overhoud is nog belangrijker”, vertelt ze op haar website. “Ik popelde om weer te kunnen strijden en dan is het leuk om meteen weer te winnen. Vooral in Nieuwkuijk, een thuiswedstrijd.”

Vos hoopt op 19 april weer te hervatten op de weg tijdens de ronde van Gelderland. In het mountainbiken hoopt ze zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Foto – Anton Vos