Marianne Vos is back! Twee op twee in Zolder

Marianne Vos is back! Twee op twee in Zolder

Marianne Vos is helemaal terug van weggeweest. De Nederlandse multikampioene boekte na haar zege vrijdag in Diegem, tijdens de wereldbeker in Zolder een twee op twee. Belgisch kampioene Sanne Cant wist Katerina Nash af te houden voor de tweede plaats.

Het was een verrassend sterke Ellen van Loy die heel de beginfase van de wedstrijd kleurde en de internationale concurrentie op hun nummer zette. Van Loy, terugkerende uit ziekte, moest na drie ronden toch gezelschap dulden. Eva Lechner en Sanne Cant wisselden elkaar perfect af en dichtten de kloof op de Telenet-Fidea Lion. Ook de rest kwam weer aansluiten.

Lechner, Cant, van Loy, De Boer, Christine Majerus, Marianne Vos en Lucinda Brand vormden de zevenkoppig kopgroep. Met nog twee ronden te gaan waagden Brand haar kans. Ze sloeg zelfs even een kloofje, maar werd toch weer tot de orde geroepen waarna alles stil viel. Daardoor sloot Katerina Nash bij het luiden van de bel zelfs nog terug aan bij de kopgroep.

Heilige moment

Het werd een bloedstollende finale die op de gezegende Sacraments helling ontplofte. Daar gebruikt Marianne Vos het heilige moment om de koppositie op te eisen. De Nederlandse, die erg ver moest starten, dreef meteen het tempo op. De kopgroep spatte uit elkaar en enkel Cant en Nash konden het wiel van Vos houden. Met drie maakten ze er spannende finale van.

Het werd een strijd op het scherpst van de snee, waarin elk foutje werd afgestraft. Dat merkte Cant, want na enkele foutjes trok Vos het laken volledig naar haar toe. Met een foutloze laatste technische passage ging ze aan de haal met haar tweede overwinning  in evenveel wedstrijden. Sanne Cant bleef Katerina Nash nog voor. In het klassement blijft Sophie De Boer aan de leiding.