Marianne Vos: “Ik hoop mijn titel gewoon met verve te kunnen verdedigen”

Marianne Vos: “Ik hoop mijn titel gewoon met verve te kunnen verdedigen”

Geraakt Marianne Vos op tijd hersteld voor het WK? Dat is de grote vraag die speelt in veldritland. Maar daar weet de Wereldkampioene zelf het antwoord niet op. “Het is nu afwachten hoe het zaterdag loopt. Ik hoop mijn titel te kunnen verlengen”, vertelt ze in een interview.

Marianne Vos staat in Tabor voor een moeilijke klus: haar wereldtitel verlengen. Vooral gezien haar hamstringblessure die haar in Hoogerheide bijzonder veel parten speelde wordt het voor de uittredende Wereldkampioene een zware opgave. Maar Vos zou Vos niet zijn als de honger naar de overwinning niet even groot blijft.

”Ik hoop mijn titel gewoon met verve te kunnen verdedigen”, vertelt ze aan start-box. ”Ik hoop zaterdag weer fit te zijn en tot in de finale mee te doen voor de overwinning. Ik ga voor het hoogst haalbare. Voorlopig wordt het nog even afwachten maar de drang naar die achtste opeenvolgende wereldtrui is er niet minder om.”

Maar toch. In Hoogerheide maakte Vos een slechte beurt, door een hamstringblessure weliswaar, werd de Nederlandse maar twaalfde. De kansen op een nieuwe Wereldtitel zijn kleiner maar uiteraard niet onbestaande, al beseft Vos ook dat de blessure een beslissende factor zal worden.

”Die blessure zal sowieso niet volledig hersteld zijn. Deze week staat dan ook volledig in het teken van rusten en herstellen. Het is momenteel ook nog moeilijk aan te geven wat er zaterdag mogelijk is. Ik doe mijn best om zo fit mogelijk aan de start te staan en dan kijken we wel hoe ver ik uiteindelijk kom.”

Voor de strijd om de titel ziet Vos drie favorieten. ”Voor Hoogerheide waren Katerina Nash en Pauline Ferrand Prévot voor mij de grootse kanshebsters. Maar zondag is daar ook Eva Lechner bijgekomen. Ik verwacht dat ze allen goed uit de voeten kunnen op een omloop als Tabor: waar Pauline technisch wellicht het beste is heeft Katerina dan weer het thuisvoordeel”, denkt ze vooruit.