Manon Bakker: “Hoop de lijn van Zeven verder te zetten”

Manon Bakker: “Hoop de lijn van Zeven verder te zetten”

Dat jonkie Manon Bakker aan een goed seizoen bezig is, is niet onder stoelen of banken te steken. De zeventienjarige meid reed in het Duitse Zeven nog naar een knappe twaalfde plaats. Samen met haar keken we terug op de afgelopen maanden.

Bakker is heel erg tevreden over de afgelopen maanden. “Ik zeker tevreden, er zaten een paar mooie uitslagen tussen. Vooral mijn derde plaats in Rosmalen en mijn twaalfde stek in Zeven springen in het oog.”  Toch was haar eerste veldrit maand niet echt één om lang te onthouden.  “Ik werd in het begin van het seizoen ziek, hierdoor kwam mijn seizoen moeizaam op gang.”

 Ze vocht terug en begin oktober keerde het goede gevoel weer terug. “In Zongoven ging het jammer genoeg aardig mis. Ik kwam hard ten val en kreeg een klap tegen mijn hoofd.” Na Zonhoven volgde de selectie voor de wereldbeker in Valkenburg. “Ik stond als reserve in de selectielijst, maar door de val viel ik langs een plaatsje op de startgrid.”

Een stap gezet

30477239584_49b3fe45ce_bVorig jaar behoorde Bakker bij de jongste renster van het veld. Toch werd ze toen wel geselecteerd voor de wereldbeker in Valkenburg. “Ik wist niet goed wat er van mij verwacht werd. Het resultaat werd niet om over naar huis te schrijven. Dit waarschijnlijk door de spanning en alle indrukken van deze hoogstaande wedstrijd.” Ondertussen staat ze niet meer met spanning aan de start.

Aanstaande zondag staat ze voor het eerst aan de start in Namen, zelf weet ze niet goed wat ze met verwachten. “Ik ga daar één van de jongste rensters, toch wil ik mij er zeker tonen. Laat ons hopen dat de uitslag ook nog meevalt.” Voor de rest van het seizoen hoopt ze op een goed Nederlands kampioenschap en haar ook te plaatsen voor het WK. “Ik hoop de lijn van Zeven door te zetten. Het is nog wat koffiedik kijken, maar wat ik wel weet is dat ik er heel veel plezier in ga hebben.”