Manon Bakker grijpt twee truien. Fleur van der Peet beste nieuwelinge

Manon Bakker grijpt twee truien. Fleur van der Peet beste nieuwelinge

In Nederland rijden de dames wel in verschillende wedstrijden. Zaterdag en zondagvoormiddag gingen de dames nieuwelingen, junioren en beloften al de strijd aan voor de blauw-wit-rodetrui.

De dames nieuwelingen mochten de spits afbijten in Nederland. Zaterdagochtend begonnen ze op een gladde en besneeuwde ondergrond aan hun titelstrijd. Fleur van der Peet trok het laken naar zich toe en niemand kon de kloof nog dichten. Solo mocht ze haar armen in de lucht gooien.

Voor de overige medailles was er meer spanning. lse Pluimers, Daniëlle Quint, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij vochten een hevige strijd uit in de laatste ronde. Uiteindelijk mocht Puck Pieterse het zilver in ontvangst nemen en was het brons nog voor Shirin van Anrooij.

Twee truien voor Bakker

De juniore en belofte dames reden voor het eerst terug samen in één wedstrijd in Nederland. Dat zorgde voor een heel aparte situatie. De wedstrijd werd gedomineerd door de juniore dames Manon Bakker en Inge van der Heijden. Uiteindelijk ging de zege naar Bakker en daarmee greep ze niet één, maar twee truien. Ze kreeg de trui van de belofte én juniore dames.

Inge van der Heijden, ook juniore, greep dan weer het zilver in beide categorieën. Het brons bij de belofte dames was voor Annemarie Worst, terwijl Susanne Meistrok die krijgt bij de juniore.

Foto – Vic Geerlings