Manon Bakker domineert bij dames jeugd

Manon Bakker domineert bij dames jeugd

Manon Bakker domineert momenteel bij de dames jeugd. De Nederlandse boekte dit weekend in Koningshooikt waar de wedstrijd door de Nederlandse dames gedomineerd werd, al haar vierde zege van het seizoen. Eerder greep ze al ruikers in Steenhuffel, Kessel en Zijdewind.

Het veldritseizoen is zo’n drie weken bezig en de Nederlandse Manon Bakker toonde zich al vier keer de sterkste. “Het gaat voorlopig zoals gehoopt”, vertelt ze bescheiden. “Ik wilde deze vier veldritten winnen, maar uiteraard blijft het altijd afwachten of het wel gaat lukken. Nu is het dus gelukt”

Winnen doe je uiteraard niet zomaar. Bakker werkte een harde zomer af en dat leverde dus meteen resultaat op. “Ik heb hard gewerkt om er van in het begin te staan. Het was de bedoeling om mij vanaf de start meteen te laten zien. Ik heb de laatste weken een goed gevoel, maar er is nog een lange weg te gaan.”

De voorbije wedstrijden kaderden in het klassement van de Moedige Veldrijder. Het grotere werk begint zaterdag in Neerpelt. “Nu is het tijd voor de grote wedstrijden. Dat zijn er nog héél wat. Hopelijk kan ik mij daar ook laten zien. Ik hoop op een ticket voor het Europees kampioenschap in eigen land”, besluit Bakker.