Maldegem – Aurelie Vermeir gaat op haar elan verder

Maldegem – Aurelie Vermeir gaat op haar elan verder

Geen officiële dameswedstrijd zondag dus verkozen sommige dames om te gaan crossen in Maldegem, een wedstrijd in het kader van de LRC. Daar mocht Aurelie Vermeir voor de zevende keer dit seizoen de zege opstrijken. Dat deed ze voor Anja Nobus en Anja Geldhof.

”Mijn startpositie was niet meteen gunstig. Het was voor mij de eerste wedstrijd in de LRC en zo stond ik nog niet gerangschikt in het klassement”, vertelt ze. ”Ik schoof daarna wel vlot op, ik maakte weinig foutjes. Ik hield mijn voorsprong goed vast en zo was mijn voorsprong op Anja Nobus die tweede werd meteen voldoende groot.”

Het was voor Vermeir meteen haar eerste wedstrijd na het Belgische kampioenschap. ”Een loodzware editie die ik lang in de benen heb gevoeld. Het duurde wel even om te recupereren. Ik werd negentiende op het kampioenschap, daar was ik heel tevreden mee. Vooraf hoopte ik op een top-25 plaats.”

Maar volgende week staat er alweer een belangrijk punt op de agenda van Vermeir. Niet enkel in Hoogerheide wordt de finale van een klassement afgewerkt, ook in Assende. Daar vindt de afsluiteinde manche van de Vlaamse Cyclocross Cup plaats. ”Veel kan er niet mislopen. Ik sta met voldoende voorsprong aan de leiding, maar zeg nooit nooit. Met de eindoverwinning zou ik wel één van de seizoensverwachtingen inlossen”, besluit ze.

Foto: Martine Verfaillie