Maldegem – Anja Geldhof weer op het podium ondanks kettingproblemen

Maldegem – Anja Geldhof weer op het podium ondanks kettingproblemen

Anja Geldhof is nog zo’n taaie tante in het Belgische vrouwenveldrijden. Op het allerhoogste niveau heeft ze minder te betekenen maar in de andere veldritten doet ze het verre van slecht, dat bewees ze zondag in Maldegem. In de wedstrijd van de LRC werd ze na Aurelie Vermeir en Anja Nobus puik derde.

Maar het loopt niet altijd van een leien dak. De voorbije weken stonden bij Geldhof in het teken van materiaalpech. ”Ik beschik over een goede conditie en ben de laatste weken zeker in goede doen. Op het Belgisch kampioenschap werd ik twintigste, maar daar spartelde mijn ketting twee keer tegen, en zo verloor ik zeker en vast heel wat posities.”

Zondag was het qua uitslag weer goed maar ook in Maldegem moest de ketting nog eens even tegenstribbelen.”Na de eerste ronde liep de ketting er weer af. Dat maakte dat ik meteen veertig seconden verloor, en zo was de wedstrijd simpelweg beslist. Ik heb daarna nog mijn uiterste best gedaan, maar meer dan de derde plaats zat er niet meer in”, blikt ze tot slot terug.