Maik van der Heijden verkast naar Rabobank Development Team

Maik van der Heijden verkast naar Rabobank Development Team

De Nederlandse junior Maik van der Heijden verlaat op 1 oktober van het ZZPR.nl-Orange Babies. De 18-jarige Van der Heijden verstrekt vanaf dan de veldrit-équipe van het Rabobank Development Team als belofte.

Van der Heijden werd afgelopen seizoen zesde op het EK en zevende op het WK, hoewel hij daar door een ‘foute’ fietswissel werd gediskwalificeerd. Hij eindigde op de 3e plek in het eindklassement van de Superprestige. Op het NK kende hij een slechte dag en zat er ‘maar’ een 6e plaats in.

De transfer van het jonge Brabants talent tussen de ploegen van de neven Frank en Richard Groenendaal is in goed overleg tussen alle betrokkenen tot stand gekomen. Alle partijen vonden het gezien de bestaande relaties niet makkelijk, maar uiteindelijk is gekozen voor de beste mogelijkheden voor Van der Heijden om zich verder te ontwikkelen.

Nieuwe stap

“Ik was toe aan een nieuwe stap. In september word ik belofte en als dan de Raboploeg aan je deur klopt, wordt het toch een moeilijk verhaal. Ook al had ik het geweldig naar mijn zin bij ZZPR”, zegt Maik van der Heijden. Hij is vol lof over de periode bij Frank Groenendaal, maar ziet nog meer mogelijkheden bij het Rabo Dev Team. “Daar is alles nog professioneler. Bij Frank ben ik door zijn inbreng absoluut op een hoger niveau gekomen. Ik wil dat nu bij Rabobank doortrekken. Het afscheid doet wel pijn, maar gelukkig begrijpt Frank Groenendaal mijn keuze.”

Frank Groenendaal heeft een dubbel gevoel. Teleurstelling en trots. “Het is balen wanneer je jouw grootste talent kwijt raakt, maar ik ga Maik niet tegen houden in zijn carrière”, zegt hij. “We zien het ook als een stukje waardering voor wat wij bij onze ploeg doen. We kennen onze plek in het peloton. Rabobank is gewoon weer een stapje hoger door de grotere financiële mogelijkheden. Ik vind het ook fijn dat Maik naar die ploeg gaat en niet naar een Belgische formatie. Er rijden al teveel Nederlandse cross-talenten in België.”

Bron: ZZPR.nl-Orange Babies