Maarten Clauwaert stevig op dreef en koestert stille droom

Maarten Clauwaert stevig op dreef en koestert stille droom

Vierde, derde, tweede …. Maarten Clauwaert is stevig op dreef dit seizoen in het regionale circuit. Dit weekend voegde de junior aan dit rijtje van prestaties zijn eerste overwinning toe in West-Vlaamse Zarren.

Een zege die hij niet op een presenteerblaadje kreeg. “Nee we hebben inderdaad stevig gestreden”, vertelde Clauwaert. “Jelle Vermoote, Louis Decoster, Jason Van Compernolle, Joran Wyseure en ik legden elkaar heel de wedstrijd het vuur aan de schenen op de technische omloop in Zarren.”

Niemand plooide echter. “Ik nestelde me zowat heel de eerste koershelft in tweede positie. Pas toen we een twintigtal minuutjes bezig waren probeerde ik de eerste schifting te maken, maar ondanks mijn tempoverhoging geraakte ik niet weg.”

Finale

Het duurde tot in de laatste ronde alvorens er een beslissing viel. “Met nog een halve ronde te gaan zette ik me op kop. Vermoote en Decoster klampten aan, maar in de sprint was ik ze gelukkig te snel af. “

De overwinning komt er niet onverwacht. “In de kleinere crossen viel ik inderdaad nog niet uit de top vijf. In de a-crossen is er wel nog werk aan de winkel, maar ik werk hard om hier de nodige progressie te maken.”

Maarten Clauwaert koestert nog één stille droom. “Er is stille hoop op een eventuele b-selectie voor een Belgische wereldbeker, maar daarvoor zal ik me nog meer in de kijker moeten rijden”, besloot de sympathieke Clauwaert.