Luke Verburg wint spannende tweestrijd op de Hotond

Luke Verburg wint spannende tweestrijd op de Hotond

De eerste nieuwelingenwedstrijd in het kader van de DVV Verzekeringen Trofee werd een triller. De Nederlander Luke Verburg haalde het uiteindelijk van Ryan Cortjens. Michael Bervoets knokte zich ondertussen naar de laatste podiumplaats.

Het was Verburg die meteen de kat de bel aanbond door een kloofje te slaan in de eerste meters van het veld. “En toch was ik nog niet op volle snelheid”, verklaarde Verburg achteraf. “Ik denk dat het achter mij eerder opstopte, waardoor ik een kleine voorsprong had.”  Achter hem viel het veld volledig uit elkaar. Ryan Cortjens en Witse Meeussen klitte ondertussen samen in de achtervolging op de eenzame leider.

Toen Meeussen ten val kwam en zijn ketting er af viel, kwam Cortjens alleen te zitten. Ook Luke Verburg had dat gezien. “De wedstrijd was nog lang, dus ik besloot Ryan even te laten terugkomen”, vertelde Verburg. Met nog twee ronden te gaan rook Cortjens zijn kans. Met een stevige demarrage aan de vijver nam hij enkele meters op Verburg. De Nederlanders was nog niet uitgeteld en reed het gat opnieuw dicht.

“Toen liep het mis”, deed Verburg zijn relaas. “Door een hobbel in de afdaling reed ik lek. Gelukkig was het niet lang tot de volgende materiaalpost, waardoor ik snel over een nieuwe fiets kon beschikken. Na mijn wissel had Ryan al een voorsprong van tien seconden en mede door de adrenaline kon ik die kloof vlot dichten.”

Het spel voor de overwinning begon weer van vooraf aan. Deze keer was het Verburg die zijn kans rook aan de vijver en stevige aanzette in de laatste ronde. Cortjens zat door zijn beste krachten heen en had geen reactie klaar. Michael Bervoets werkte zich los in de achtervolging en legde beslag op de derde plaats, voor Yente Peirens en Dylan Strik.