Luke Verburg wint bloedstollende nieuwelingenwedstrijd

Luke Verburg wint bloedstollende nieuwelingenwedstrijd

Luke Verburg blijft de zegekoning dit seizoen bij de nieuwelingen. In Ruddervoorde voegde de Nederlander nog ééntje bij aan zijn nu al lange lijst met overwinning. In een bloedstollende finale haalde hij het van Ryan Cortjens en de Brit Ben Tullet. 

Al vroeg in de wedstrijd kregen we een trio aan de leiding. Luke Verburg kreeg het gezelschap van Ryan Cortjens en zijn landgenoot Pim Ronhaar. Verburg probeerde in de eerste ronde meteen een kloofje te slaan in de zandbak, maar door een foutje kon de rest al snel aanpikken. Ook in de achtergrond zaten ze niet stil. Ben Tullet liet zijn metgezel Yente Peirens achter in de achtervolging en sloot alleen aan bij de leiders.

Met vier begonnen ze aan de finale. Door een val van Pim Ronhaar kwamen Ryan Cortjens en Luke Verburg alleen vooraan. Het duo streed in de finale onderling voor de zege. Uiteindelijk haalde Verburg het al voor de elfde keer dit seizoen. “Het is een beetje revanche voor vorig jaar”, deed Verburg zijn verhaal. “Toen werd ik nog voor de start aangereden door een bus aan de inschrijvingen.”

“Dit jaar kwam ik wel heel aan de start en kon ik mee de wedstrijd hard maken. Ik voelde me het beste in het zand en probeerde het daar dan ook. Ik kreeg enkele lengtes en dat was voldoende om de overwinning binnen te rijven.” Ryan Cortjens werd nog tweede voor Ben Tullet, die in de laatste meters nog kwam aansluiten bij het duo vooraan. Pim Ronhaar moest na zijn val tevreden zijn met de vierde plaats.