Luke Verburg viert in eerste Kleebergcross: “Cross met veel potentieel”

Luke Verburg viert in eerste Kleebergcross: “Cross met veel potentieel”

De eerste Kleebergcross kreeg meteen een mooie winnaar. Kersvers Nederlands kampioen Luke Verburg gooide zijn handen in de lucht op en rond de domeinen van Buitenplaats De Mechelerhof aan de befaamde Kleeberg.

De Kleeberg is al langer het decor van de erg populaire Kleebergchallenge voor nieuwelingen en junioren. Dit jaar waagde de organisatie zich voor het eerst aan een cyclocross in het kader van de regionale Jos Feron wintercup.

Luke Verburg zette al snel de wedstrijd naar zijn hand. “Mijn start ging goed en zo ging ik dan ook snel aan de leiding. De tegenstand was jammer genoeg niet heel sterk, maar door ziekte en valpartijen hadden er nog enkele afgehaakt”, deed Verburg zijn verhaal. De tweede plek was voor de broer van één van de organisatoren Rémon Delnoije. De Belg Seppe Bekaert werd derde.

15977661_10206269480856310_6353012276246005680_nSucces

Een geslaagde eerste editie dus. “Het was echt wel een leuke omloop zeker met alle modder. Mits een paar kleine aanpassingen is een wedstrijd op een hoger niveau zeker mogelijk”, besloot de Nederlander in dienst van Lares-Doltcini.

Ook de organisatie blikte tevreden terug. “We kijken terug op een geslaagde eerste editie”, stak Guido Delnoije van wal. “We kregen veel positieve reacties en tips voor volgend jaar. De stap naar een nationale KNWU-cyclocross zal komend seizoen wellicht ook gemaakt worden.”

Foto – MTB Nazgul & Guido Delnoije