Luke Verburg tweemaal tweede op DK

Luke Verburg tweemaal tweede op DK

Tweemaal tweede, dat was het resultaat dat Nederlander Luke Verburg wist te behalen op zowel het districts kampioenschap als het districs kampioenschap tijdrijden in Zuid-Holland. Deze kampioenschappen kan je onder meer vergelijken met de provinciale kampioenschappen in België.

“Het DK in Hardinxveld werd een harde wedstrijd”, vertelde Luke Verburg na afloop. “Maar ik voelde me erg goed die dag. Er gebeurde niet veel en zo eindigde het uiteindelijk op een massaspurt.” Hierin werd Verburg de graskant ingeduwd. “Ik dacht dat het eigenlijk over was, maar wist al snel weer het asfalt op te springen. Nadat het peloton even leek stil te vallen, plaatste ik me in het wiel van Nick Brabander.” Uiteindelijk haalde Brabander het met een fietslengte voorsprong.

Enkele dagen later werd Zevenhuizen het districts kampioenschap tijdrijden verreden. Verburg strandde er op vier seconden van winnaar Edo Maas. “Ik merkte al meteen van bij de start dat ik een goed tempo kon ontwikkelen. Dit tempo kon ik ook een lange tijd vasthouden. Op het einde wist ik de gestarte renner voor me nog in te halen.” Verburg realiseerde na elf kilometer een eindtijd van 14 minuten en 59 seconden, goed voor een gemiddelde van om en bij de 44 km/uur.

NK tijdrijden een doel

“Ik ben zeer blij met deze twee tweedeplaatsen. Ik haalde het dan ook telkens van een tweedjaars. Ik ben ook niet de beste spurter dus hier ben ik er heel erg blij mee.” Nadat Verburg al van plan was om het Nederlands kampioenschap tijdrijden op 22 juni te rijden, zal hij ook de wegrit betwisten op 18 juni. “Van het NK tijdrijden maak ik wel een beetje een doel, ik doe deze dicipline dan ook erg graag”.