Luke Verburg topt Nederlands podium in Gieten

Luke Verburg topt Nederlands podium in Gieten

De nieuwelingenwedstrijd in Gieten, werd een Nederlands onderonsje. En zoals het hoort is dan ook een Nederlander de snelste aan de streep. Luke Verburg haalde het voor het Lares-Doltcini Cycling Team op de vernieuwde omloop. Pim Ronhaar kwam net te kort voor de overwinning en werd tweede. Bodi Del Grosso was tevreden met zijn derde plaats. 

De wedstrijd bij de nieuwelingen lag snel in zijn plooi. Drie jongens winsten zich los te werken in de beginfase van de wedstrijd en bepaalden heel het wedstrijdverloop. Luke Verburg, Bodi Del Grosso en Pim Ronhaar zetten elkaar heel de wedstrijd onder druk, pas toen Verburg in de finale aanzette viel de kopgroep uit elkaar. Ronhaar gaf zich niet zo maar gewonnen en leek zelfs nog bij Verburg te komen toen deze een knieval maakte.

“Ik zette terug stevig aan na mij val en dat was gelukkig voldoende om de overwinning in mijn binnenzak te steken”, vertelde Verburg na de wedstrijd. Ronhaar werd nog tweede, terwijl Bodi Del Grosso mee op het podium mocht. Eén van de enige Belgen aan de start, Ryan Cortjens, werd pas twintigste na een krom wiel door een val in de zandstrook.

lennert_2
Foto – Wouter Toelen