Luke Verburg start jaar met overwinning in Baal

Luke Verburg start jaar met overwinning in Baal

Voor Luke Verburg had het jaar niet beter kunnen starten. De Nederlander schreef in Baal de manche van de DVV Verzekeringen Trofee op zijn naam. Daarmee is hij met drie op vier ook al zeker van de eindwinst. Ryan Cortjens werd nog tweede voor de eerstejaars Salvador Alvarado.  

Al vanaf de eerste ronde trokken de twee protagonisten van dit seizoen bij de nieuwelingen er samen vandoor. Ryan Cortjens en Luke Verburg sloegen meteen een kloof. “We waren mooi samen weg”, vertelde Verburg. “Toen sloeg Ryan echter over kop en geraakten we verstrengeld in elkaars fietsen. Daardoor kwam Salvador snel aansluiten.”

Met drie begonnen ze dan ook aan het tweede deel van de wedstrijd. “Ik dacht dat ik iemand hoorde misschakelen en rook daar mijn kans. Ik trok fors door en dat was voldoende voor de overwinning. Het is leuk om het jaar zo te starten.”

Eindzege

Met drie overwinningen in evenveel wedstrijd is hij ook al zeker van het eindklassement. “Het was voor de start van het seizoen niet meteen een doel, maar toen de eerste wedstrijd goed ging is het dat wel geworden”, besloot de Nederlander.

Ryan Cortjens werd na zijn stevige tuimelperte nog tweede, voor de eerstejaars van Lares-Doltcini Salvador Alvarado. Thibau Nys wist in zijn thuiscross naar de vierde plaats te rijden. De man in de kleuren van het Aa Drink Jongeren Team moest daarvoor in de laatste ronde afrekenen met Michael Bervoets en de Nederlander Pim Ronhaar, die voor het eerst in de kleuren van Lares-Doltcini te zien was.