Luke Verburg onderweg naar record Mathieu van der Poel

Luke Verburg onderweg naar record Mathieu van der Poel

Achtentwintig zeges, daar strand voorlopig de zegeteller van Luke Verburg. De schrokop bij de nieuwelingen dit seizoen stak ook de Sluitingsprijs in Oostmalle op zak. “Maar het seizoen is nog niet voorbij”, vertelde Verburg. “Volgende week Lebbeke nog, want dat mythische record van Mathieu van der Poel blijft toch een doel.”

Verburg, Joachim van Looveren, Ryan Cortjens en Berre Hermans, zij bepaalden zowat heel het wedstrijdverloop in het zand van Oostmalle. “Het was nochtans niet mijn bedoeling om meteen vooraan te zitten”, vertelde Verburg. “Op de lange startstrook nestelde ik me dan ook in het wiel van Thibau Nys. Uiteindelijk kwam ik er toch over en met vier kleurden we heel de wedstrijd.”

Achter het viertal waren het Wout Vervoort en Lennert Belmans van IKO Enertherm-Beobank die de achtervolging in handen namen. Enkel Belmans slaagde er in om aan te sluiten en besloot zelfs meteen het kopwerk voor zijn rekening te nemen. In de finale bleven ze nog met drie over: Verburg, Belmans en van Looveren. “Toen heb ik alles op de spurt gezet”, ging de Nederlandse kampioen verder. “Zo’n lange aankomsten liggen me wel, dus ik was dan ook vrij zeker van mijn sprint.”

Zo schreef Verburg ook Oostmalle op zijn palmares. Joachim van Looveren werd nog tweede voor Lennert Belmans. Voor Verburg volgt er nog één wedstrijd. “Ik pik Lebbeke inderdaad nog mee. Als nieuweling won Mathieu van der Poel 29e wedstrijden. Ik heb er nu 28, dus als ik Lebbeke nog kan winnen evenaar ik dat mythische record.”