Luke Verburg maakt manager Mettepenningen blij in Hamme

Luke Verburg maakt manager Mettepenningen blij in Hamme

Mooier had de dag voor Jurgen Mettepenningen niet kunnen beginnen in ‘zijn’ Hamme. In de Flandriencross zag de manager met Luke Verburg en Witse Meeussen twee van zijn nieuwelingen de hoogste schavotjes beklimmen. De Brit Ben Tullet mocht het blauw-witteduo nog vergezellen. 

Witse Meeussen zette meteen de omvangrijke grote groep nieuwelingen onder druk. Met een snelle start en een stevige krachtinspanning in de eerste ronden wist hij een kloofje te slaan. Luke Verbug en Ryan Cortjens gingen in de tegenaanval en wisten de voorsprong van Meeussen toch weg te werken.

Met drie vooraan beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Drie werden er achter al snel twee. De achtertube van Ryan Cortjens kwam in één van de scherpe bochtjes los, waardoor Meeussen en Verburg hellemaal vrijspel kregen. Cortjens ging nog te voet verder, maar kwam uiteindelijk binnen als twintigste.

Twee- of toch vierstrijd

ham_4131Het leek dus een tweestrijd te worden, totdat Bodi Del Grosso en Brit Ben Tullet de sprong naar voor bewerkstelligde. “Met vier begonnen we aan de laatste ronde”, vertelde Luke Verburg. “Witse probeerde het aan de balkjes en sloeg een stevig kloofje. Even leek het een gestreden strijd, maar toen hij lek reed lagen alle kaarten weer op tafel.”

Met vier draaiden ze de laatste rechte lijn op. “Ik begon de spurt vooraan en heb hem ook kunnen afmaken. Hierdoor ben ik meteen ook de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee voor nieuwelingen. Het is nu wel een doel, maar uiteindelijk moeten eerst alle vier de wedstrijden gereden worden”, besloot hij voorzichtig.

Witse Meeussen was na zijn lekke band tweede, terwijl Ben Tullet, na zijn overwinning gisteren in Lichtaart, als derde mee het podium op mocht. Bodi Del Grosso was nog vierde, voor Michael Bervoets en Jelle Vermoote.