Luke Verburg houdt concurrentie af in Loenhout

Luke Verburg houdt concurrentie af in Loenhout

De Nederlander Luke Verburg blijft de overwinningen opstapelen. De nieuweling van Lares-Doltcini waagde ook in Loenhout zijn kans en ging aan de haal met zijn negentiende overwinning. Ryan Cortjens werd na een val nog tweede. Eerstejaars Thibau Nys knoopte aan met een knappe derde plek. Verburg blijft na twee manches leider in het klassement.

Luke Verburg, Bodi Del Grosso en Ryan Cortjens trokken er vanaf de start vandoor. Het trio werd op de hielen gezeten door een zestal. Toen Cortjens in de derde ronde onderuit ging, nam hij de volledige kopgroep mee in zijn val.  Daardoor begonnen ze met een omvangrijke kopgroep aan het tweede deel van de wedstrijd.

Bodi Del Grosse waagde na de val zijn kans. “Toen hij ging ben ik er vol achteraan gegaan”, stak Verburg van wal, terwijl hij zijn handen wat probeerde op te warmen. “Enkel Thibau kon mij enigszins volgen. Ik sloot aan bij Bodi en wou het meteen proberen. Ik sloeg een kloofje en bleef heel de tijd druk zetten. In de finale kwam Cortjens nog aardig opzetten, maar ik kon hem toch nog afhouden voor de overwinning. De kou vandaag was misschien wel zwaarder dan de wedstrijd.”

Cortjens werd nog tweede, terwijl Thibau Nys na twee weken inactiviteit terug aanknoopte met een derde stek. Pim Ronhaar viel daardoor net naast het podium, maar bleef wel zijn landgenoot Lars Boven en de Brit Ben Tullet voor.