Luke Verburg en Toon Vandebosch vieren in Vorselaar

Luke Verburg en Toon Vandebosch vieren in Vorselaar

Het werd een sportieve hoogdag voor Vorselaar met naast de wedstrijden in het kader van de Moedige Veldrijder ook de provinciale titelstrijd bij de junioren, dames jeugd en dames elite.

De nieuwelingen maakten er meteen een spannende strijd van met een erg gesloten beginfase van de wedstrijd. Uiteindelijk konden Witse Meeussen en Luke Verburg zich toch loswerken uit de omvangrijke kopgroep. Het Lares-Doltciniduo leek even op weg naar een solo, maar Berre Hermans en de Nederlander Bodi Del Grosso slaagden er wel nog in om de aansluiting te bewerkstellingen.

Met vier bleven ze samen tot in de laatste rechte lijn. Op de lange aankomststrook kon Verburg toch nog het verschil maken en Meeussen en Del Grosso afhouden voor de overwinning. Berre Hermans werd nog vierde. Dat terwijl Thibau Nys Ryan Cortjens nog afhield voor de vijfde plaats.

Vandebosch slaat dubbelslag

Het was aanvankelijk Florian Vermeersch die de beste start nam en zich mee nestelde in de omvangrijke kopgroep met Andreas Goeman, Toon Vandebosch, Brent Braes, Pieter-Jan Vliegen, Niels Vandeputte en Jarne De Meyer. Het tempo lag meteen erg hoog, maar Toon Vandebosch en eerstejaars Niels Vandeputte slaagden er toch in om de rest los te werken. Ook Florian Vermeersch was mee, maar door een ongelukkige val, viel hij letterlijk weg vooraan.

Vandebosch en Vandeputte maakten er een duorit van. De renners van IKO Enertherm-Beobank voelden elkaar perfect aan en bouwden hun voorsprong uit tot vijftien seconden. In de achtervolging had Florian Vermeersch zijn tweede adem gevonden na zijn val en legde een moordend tempo op waardoor de achtervolgende groep uit elkaar viel.

Vooraan maakte Vandeputte ondertussen een foutje op het moment dat Vandebosch het tempo opdreef, waardoor de vogel was gaan vliegen. Met een vijftal seconden voorsprong stak hij zowel de dagzege als de provinciale trui in zijn binnenzak. Vermeersch wist nog de derde plaats op te eisen.

Andreas Goeman viel net naast het podium, terwijl Pieter-Jan Vliegen vijfde werd en Arne Vrachten met zijn zesde plaats voldoende had voor het PK-brons.

lennert_1