Lukas Malezsewski zet sterke lijn door: “Jammer dat ik wellicht ooit moet kiezen”

Lukas Malezsewski zet sterke lijn door: “Jammer dat ik wellicht ooit moet kiezen”

Lukas Malezsewski. Zijn naam klinkt erg internationaal, maar de tweedejaarsnieuweling is toch gewoon Belg. In Nossegem was hij begin oktober al de beste en ook vorige week in het Waalse Bilstain stak hij de handen in de lucht. Afgelopen zondag gaf hij in Overijse ook zijn visitekaartje af in een a-cross.

In het heuvelachtige Overijse vond Malezsewski een omloop op zijn maat. Als fervent en succesvol mountainbiker kon hij goed uit de voeten op de vele klimmen. “Toch was de start van mijn wedstrijd niet ideaal”, deed de renner van het Granville Factory Team uit de doeken. “Ik stond een tandje te zwaar, waardoor ik niet goed kon aanzetten.”

30122748872_cd1c277de9_oBoven op de eindeloze startklim zat hij wel al zesde. “Ik kon goed mee met Witse Meeussen en Ryan Cortjens. In de laatste ronde gebruikte ik die lange klim om mijn slag te slaan. Ik ging over Ryan en zag Witse zelfs nog rijden, maar ik had net de kracht niet meer om dat gaatje toe te rijden.” 

Uiteraard was hij erg tevreden met zijn tweede plaats. “Ik had nooit durven dromen dat ik dit resultaat hier zou kunnen neerzetten. Het is wel in de lijn van de afgelopen weken. Enkel de cross op het circuit van Spa-Francorchamps viel wat tegen. Met al die hoogtemeters had ik meer verwacht dan een zevende stek. ”

 Mountainbiker of cyclocrosser?

Als een renner die zich toelegt op het mountainbike zo een resultaat neerzet in een cyclocross, dan komt al snel de vraag ook wat hij het liefste doet. “Nu doe ik ze even graag”, bekende hij. “Het idee dat ik ooit zal moeten kiezen vind ik heel spijtig.”

Voorlopig moet hij die keuze nog niet maken en kan hij het mountainbiken en veldrijden lustig blijven combineren. “Een top tien plaats op het Belgisch kampioenschap is zeker nog een doel dit jaar. Al kan ik niet helemaal voluit gaan, want in maart start mijn mountainbikeseizoen al. Hoe dan ook is als mountainbiker mijn veldritseizoen nu al geslaagd.”

Foto’s – Wouter Toelen en Kristof Bruers