Lucie Chainel-Lefevre en Pavla Havlikova hopen te stunten

Lucie Chainel-Lefevre en Pavla Havlikova hopen te stunten

“In Tabor moet het gebeuren”, het zijn de woorden van Lucie Chainel-Lefevre. De 31-jarige Française blijft het goed doen op het allerhoogste niveau en hoopt in Tabor nog eens te schitteren zoals ze in 2013 deed in het Amerikaanse Louisville toen ze brons greep.

Derde op het nationale kampioenschap en zesde in de finale van het Wereldbekerklassement. Resultaten waar Chainel-Lefevre zich kan aan optrekken. En ze is gemotiveerd voor Tabor ook al trainde ze de laatste weken heel wat minder. ”Topsport combineren en tegelijkertijd twee kinderen gelukkig maken is moeilijk. Ik train zo veel mogelijk maar ik mis recuperatie.”

“Maar de focus is er nog steeds zoals het moet”, benadrukt ze. ”En dat is niet anders voor dit WK. Van enige stress is geen spraken. Ik onthoud vooral het goede gevoel van Hoogerheide wat mij extra vertrouwen geeft. Ik ben gemotiveerd en hoop op succes, ook al wordt dat moeilijk.”

Chainel-Lefevre is trouwens één van de weinigen die een witte onderlaag wenst. ”Ik sprong een gat in de lucht toen ik de foto’s van de omloop zag. Spijtig genoeg is het weer zo goed als weg maar toch hoop ik dat we zaterdag sneeuw hebben. Dat zorgt altijd voor spektakel. Ik hou er in ieder geval van.”

Pavla Havlikova kijkt uit naar Tsjechische steun

Wat met Pavla Havlikova? De Tsjechische verraste al eens eerder op een kampioenschap dit seizoen toen ze zilver greep op het EK in het Duitse Lorsch. En Havlikova is gemotiveerder dan ooit. Ze hoopt voor eigen volk opnieuw te schitteren.

Pavla Havlikova lukte in Lorsch een derde plaats en dat was toen enigszins verrassend. Nu wordt het een andere klus maar de kleine Tsjechische hoopt voor eigen volk opnieuw te verrassen. ”Ik zal tevreden zijn als ik na de wedstrijd kan zeggen dat ik er alles heb uitgehaald. Een specifiek doel stel ik niet, ik wil enkel schitteren voor het thuispubliek. Er zal een fantastische sfeer hangen rond de omloop.”

Havlikova was trouwens tevreden toen ze deze ochtend ontwaakte. ”Geef mij maar sneeuw en ijs. Dat hoort zo in Tsjechië”, lacht ze. ”Neen, ik hou niet zo van modder. Maar ook de sneeuw is wel wat nieuw voor mij. Nieuw in de zin dat ik dit seizoen nog niet in de sneeuw reed. Ik heb dus niet meteen een voordeel”, aldus Havlikova.