Luca Vreeswijk en Florian Vermeersch kunnen het ook op de weg

Luca Vreeswijk en Florian Vermeersch kunnen het ook op de weg

Na een drukke winter en een welverdiende rustperiode trekken de jonge veldrijders zich weer één voor één op gang. Luca Vreeswijk is op dat gebied een beetje tegendraads. De Nederlander begon al enkele weken geleden aan zijn zomerseizoen, met heel wat sterke wedstrijden. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Vreeswijk, steeds bijgestaan door zijn opa, vandaag een streepje mocht zetten op zijn zegeteller.

Met al zijn techniciteit kon Vreeswijk aardig uit de voeten op de kleine en zeer gevaarlijke ronde. “Daar kwam nog bij dat het niet ver van mijn huis was”, stak Vreeswijk, die Robin Blummel in de gaten hield, van wal. “In de eerste ronde waren er meteen twee weg, maar die werden na drie ronden weer gegrepen.”

Het duurde niet lang alvorens een nieuwe renner demarreerde. “Niemand reageerde en hij had al snel 35 seconden. We deden er zeven ronden over om hem terug te pakken te krijgen. Meteen begon Robin te demarreren. Tot driemaal toe zette hij alles onder druk. Ik wist dat hij de te kloppen man was en ging steeds met hem mee. Hij vroeg om over te nemen, maar dat kon ik niet meer.”

Niemand kon een vroege beslissing forseren, dus gingen de renners samen naar de meet. “In de laatste ronde trok Stijn (Kalvenhaar, red.) de spurt aan. Ik kon er gemakkelijk overheen komen, met nog twee haakse bochten voor de boeg. Voldoende voor mijn eerste zege van het seizoen.”

Vermeersch wint bij debuut

Geen tactisch steekspel in Kruishoutem, maar eerder een gesloten wedstrijd. “Twee ronden van het einde reed ik samen met mijn traingsmaat Fabio Van Den Bosche naar de koplopers. We kregen de vijfentwintig seconden gemakkelijk toe”, vertelde Vermeersch. “Uiteindelijk zijn we met twee naar de meet gegaan en daar kon ik het afmaken.”

Foto: Marco van Esch en Brecht Vangeluwe

wegseizoen