Loris Rouiller meteen tweede in eerste manche Swiss Bike Cup

Loris Rouiller meteen tweede in eerste manche Swiss Bike Cup

In het Zwitserse Rivera vindt zondag de eerste manche van de European Junior Series XCO plaats. Zaterdag was het alvast de beurt aan de nieuwelingen in de Swiss Bike Cup. Loris Rouiller werd er tweede.

Doet de naam Loris Rouiller u nog een belletje rinkelen? Allicht wel. De Zwitserse nieuweling zakte afgelopen veldritseizoen drie keer af naar België en keerde terug met twee overwinningen en één tweede stek. De nieuweling combineert het veldrijden met het mountainbiken. In beide disciplines is Rouiller Zwitsers kampioen.

Na een maand pauze begon de jongeman uit Belmont-sur-Lausanne weer aan het mountainbikeseizoen. In Rivera werkte hij de eerste manche van de Swiss Bike Cup af. Uiteindelijk werd hij tweede, achter de Italiaanse kampioen Zaccaria Toccoli.

“Een bijzonder harde wedstrijd”, beschrijft Rouiller het. “Zowel op technisch als fysiek vlak. Het was heel belangrijk om steeds vooraan te zitten. Dat deed ik dan ook. Ik voelde mij in de beginfase ook goed en besloot om er alleen vandoor te gaan.”

“Twee ronden lang kon ik alleen blijven maar daarna kreeg ik het gezelschap van de Italiaanse kampioen, Zaccaria Toccoli. Die was bijzonder sterk en toen hij versnelde kon ik daar niets tegenover stellen.”

Voor Rouiller was het de eerste wedstrijd na zijn overwinning in de veldrit van Zonnebeke, afgelopen winter. “Ik ben dan ook blij dat ik zo vroeg in het seizoen al sta waar ik graag had willen staan. Toch komt de tweede plaats nog wat onverwachts.”

“Het geeft mij in ieder geval een gezonde dosis vertrouwen om mijn doelen waar te maken. Ik wil vooral een constante lijn in mijn prestaties zien en mijn Zwitserse titel verlengen”, prikt hij tot slot zijn doelen.