Loris Rouiller maakt geslaagd wegdebuut

Loris Rouiller maakt geslaagd wegdebuut

Loris Rouiller heeft er een geslaagd wegdebuut opzitten. Een overwinning in zijn eerste wegwedstrijd ooit en een tweede plaats op het Zwitserse kampioenschap spreken dan ook boekdelen. Rouiller ruilt de wegfiets nu wel weer in voor de mountainbike.

Dat Loris Rouiller een absoluut toptalent is in het veldrijden en het mountainbiken bewijzen zijn vele Zwitserse titels op zijn palmares. Maar dat hij ook op de weg aardig uit de voeten kan bewees hij twee weken geleden toen hij zijn wegdebuut maakte. Daar ging hij meteen met de zegeruiker lopen.

“De nationale ploeg drong erop aan om deel te nemen aan het nationale kampioenschap op de weg”, legt hij uit. “Omdat ik geen ervaring heb op de weg kwamen ik en mijn trainer tot de conclusie dat het best was om nog snel een wegwedstrijd mee te pikken.” En daar spurtte de nieuweling meteen naar de overwinning.

Afgelopen weekend volgde er  ook nog het Zwitserse kampioenschap waar hij uiteindelijk het zilver wegkaapte, de overwinning was voor het andere Zwitserse toptalent Alexandre Balmer. “Daar ben ik tevreden mee aangezien het parcours niet echt op mijn lijf geschreven was. De omloop eiste fysiek bijzonder veel.”

“Er zaten twee hellingen in de omloop die in mijn nadeel speelden door mijn kleine maar krachtige postuur. Hoe dan ook ben ik opgetogen met dit resultaat hoewel ik altijd wel ietwat teleurgesteld ben als ik niet op het hoogste schavotje sta.”

Voor Rouiller komt het mountainbiken nu wel weer op de eerste plaats. “Dit jaar zal het wegwielrennen niet echt een belangrijke rol spelen. Ik concentreer mij voornamelijk op het mountainbiken om op die manier een goede voorbereiding te creëren voor het komende veldritseizoen”, aldus Rouiller.

Foto – Werner Jacobs