Loris Rouiller grijpt twee op twee in Ronse

Loris Rouiller grijpt twee op twee in Ronse

Na Meulebeke zaterdag, was ook Ronse een prooi voor Loris Rouiller. In de Hotond Arena was de Zwitserse kampioen duidelijk een maat te sterk voor de verzamelde concurrentie. Pim Ronhaar werd tweede voor een dolgelukkige Len Dejonghe. 

Net zoals bij de nieuwelingen was het ook bij de junioren glibberen en glijden. Witse Meeussen en Maxim Dewulf trokken meteen stevig door, maar de rest liet dat niet begaan. Al in de eerste ronde ging Loris Rouiller met een gewaagd manoeuvre naar de leiding. Dewulf en Meeussen spartelden nog even tegen, maar moesten de man van IKO-Beobank toch laten rijden.

Er stond geen maat op Rouiller en met om en bij de halve minuut finishte hij solo. “In de finale had ik het toch behoorlijk lastig”, vertelde hij. “Maar ik wist gelukkig stand te houden. Als Zwitser hou ik wel van deze soort omlopen, al was het wel zwaarder dan in mijn thuisland.”

Achter hem was er gelukkig meer spanning. Een negental renners wisselden elkaar in snel tempo af. Elk foutje werd cash betaald. In de finale toonde Pim Ronhaar zich de sterkste van de achtervolgers en kroop zo op het podium voor Len Dejonghe. Ryan Kamp en Witse Meeussen vervolledigden de top vijf.