Loockx a blok (deel 2): “Zandcapaciteiten weten aanscherpen”

Loockx a blok (deel 2): “Zandcapaciteiten weten aanscherpen”

In het tweede deel van Loockx a blok ging start-box.be na wat er voor Lander Loockx zoal veranderde. Zo kreeg zijn trainingsschema een nieuwe wending, en werkte hij onder andere aan zijn zandcapaciteiten. Dit mede doordat hij nu op kot verblijft in het Antwerpse Turnhout.

12025285_10203608155243899_441024348_n

“Mijn eerste week op kot is goed verlopen”, begon Loockx zijn verhaal. “Het is natuurlijk wel een beetje aanpassen. Je moet namelijk voor alles zelf zorgen, zoals koken en naar de winkel gaan. Maar ik vind het voor het moment best nog allemaal zeer plezant.”

Trainen op de ‘Konijnenberg’

Een nieuwe leefomgeving zorgde voor Loockx ook voor een aanpassing op het vlak van trainen. “Ik deed ook al mijn eerste trainingen hier in de omgeving. Afgelopen woensdag trok ik richting de ‘Konijnenberg’ vlakbij mijn kot gelegen. Een mooi zandvlakte waar ik mijn zandcapaciteiten zeker en vast kan aanscherpen.”

“Ook deed ik al enkele duurtrainingen, toch wel een kleine aanpassing in vergelijking met Leuven. Hier is namelijk alles plat.”

Brits avontuur

Enkele weken geleden trok Loockx het kanaal over om in het Engelse Southampton te gaan crossen. “Ik maakte er een goed start en deed zelfs mee voorin voor het podium. Maar doordat een renner me expres van mijn fiets trok, eindigde ik uiteindelijk pas op de vijfde plaats. Gelukkig werd deze renner na afloop uit koers genomen.”

“Spijtig, want anders had er zeker en vast meer ingezeten. Maar de conditie zit zeker en vast goed. Ik wist door deze wedstrijd enkele uci punten mee naar huis te nemen en dat was vooraf het doel. Ook kreeg ik de groene trui als beste jonge renner in de ‘National Trophy’.

“Werken aan mijn zwakke punten”

Afgelopen zondag, 25 november stond Loockx aan de start van de wedstrijd in het Limburgse Zonhoven. Dit lukte mede door de trainingen op de ‘konijnenberg’ al wat beter dan vroeger.

“Het zand lukte al wat beter dan vroeger, want toen bakte ik er echt niets van. Maar ik zal nooit een echte zandkliever worden. Het parcours in Zonhoven was dan ook totaal niets voor mij. Maar je moet natuurlijk ook aan je zwakke punten werken”, besloot hij strijdvaardig.