Loockx a blok (Deel 1): “Tevreden over mijn eerste wedstrijd”

Loockx a blok (Deel 1): “Tevreden over mijn eerste wedstrijd”

Lander Loockx, 18 jaar en renner bij het Cycling.be-Alpha Motorhomesteam zal komend seizoen met een geheel nieuwe outfit het veld in duiken. Maar niet alleen dat stelt de Vlaams-Brabender voor een nieuw avontuur, ook de categorie waarin hij zal uitkomen zal een hele aanpassing worden. Daarbovenop komt nog eens dat hij op kot zal gaan in het Antwerpse Turnhout, waar hij de studie Professionele Bachelor sport en bewegen zal aanvatten.

Met start-box gaan we op zoek naar de boeienste verhalen zowel op als naast de fiets van deze beloftevolle renner. Volg Lander Loockx van september tot februari via onze website, Instagram en Facebookpagina.

Steenhuffel, de start van het nieuwe veldritseizoen

Op vijf sepember opende eerstejaarsbelofte Loockx zijn veldritseizoen in het Vlaams Brabantse Steenhuffel bij Londerzeel. Hij reed er een sterke wedstrijd wat resulteerde in de zesde plaats. Hij was dan na afloop ook zeer tevreden over zijn wedstrijd.

“Ik had geluk bij de loting dat ik op de eerste rij van start mocht gaan”, vertelde Loockx na afloop van de wedstrijd. “Zo dook ik als tweede het veld in en zat ik meteen goed mee voorin. Één renner trok ten aanval waarna er daarachter een groepje van vier werd gevormd.”

Na halfcross kwam het spel op de wagen. “Na 30 minuten barstte alles uit elkaar. De voorlaatste ronde kwam ik ten val waardoor ik zo enkele renners zag passeren. Ik viel wat stil en kreeg het moeilijker aangezien we 60 minuten moesten crossen, toch 20 minuten langer dan vorig jaar.”

Loockx bolde uiteindelijk als zesde over de streep en mocht zo mee op het podium als beste eerstejaars. “Ik mag zeker en vast met een zeer tevreden gevoel terugkijken op mijn wedstrijd. Één van de twee oprichters van het team was er overigens om te supporteren wat het natuurlijk des te leuker maakt.”

Pieken rond Kerstmis

Op woensdagavond, 9 september werd er in Belsele het Loockx 2
Cycling.be-Alpha Motorhomes team voorgesteld. Lander Loockx sprak er op het podium zijn ambities uit voor komende winter.

“Ik hoop vooral te pieken rond de kerstperiode net zoals ik vorig jaar deed bij de junioren. Al hoop ik de goede vorm al wat eerder te pakken te hebben in november. Hopelijk kan ik deze lijn dan  doortrekken tot aan het Belgische kampioenschap en hopelijk nog wat langer”, besloot Loockx strijdvaardig.