Loes Sels wint ‘opwarmertje’ maar mist goed gevoel

Loes Sels wint ‘opwarmertje’ maar mist goed gevoel

De seizoensopener van de dames in Steenhuffel werd er eentje voor Loes Sels. Volgende week in Vegas, maar vandaag nog de beste in de Vlaams-Brabantse gemeente. Sels haalde het voor ploeggenote Jolien Verschueren, Joyce Vanderbeken werd een sterke derde.

Sels en Vanderbeken verteerden de drukke start als beste. Verschueren kende een ietwat minder begin tussen de junioren en keek meteen tegen een achterstand aan. De onverslijtbare Suzy Godart, ook weer van de partij, volgde als vierde.

Voorin schoof Sels verder en verder op, maar ook Vanderbeken probeerde haar wagonnetje aan te pikken. Verschueren kwam toen al terug naar plek drie. Ook Godart hield stand op plaats vier, met in haar spoor Valerie Boonen en de Nederlandse Karin van Grimbergen.

Voorin moest Vanderbeken dan toch de rol lossen. Sels reed zo alleen aan de leiding maar ook Verschueren kwam opzetten nadat ze Vanderbeken kon bijbenen. Godart verzekerde zich toen al van de vierde plaats, datzelfde gold voor Karin van Grimbergen op vijf.

Sels kon ondanks de druk van Verschueren toch standhouden en wint zo meteen aan vertrouwen. Verschueren strandde dus op plek twee, Joyce Vanderbeken was een gelukkige derde. “Het was een chaotische start, we waren met veel te veel”, blikte Sels na de wedstrijd terug. “Toen de koers openbrak beterde het gelukkig wel. Ik heb mij niet laten doen in de start en was dan niet al te slecht weg. Ik heb dat later in de wedstrijd wel even moeten bekopen.”

Over het gevoel was Loes Sels achteraf toch niet helemaal tevreden: “Ik had niet echt een goed gevoel. Hopelijk betert de conditie nog tegen Las Vegas”, waar Sels binnen twee weken aan de slag is voor de eerste wereldbeker. “Daar hoop ik op een top tien”, besluit Sels.

Uitslag 

1. Loes Sels
2. Jolien Verschueren
3. Joyce Vanderbeken
4. Suzy Godart
5. Karin van Grimbergen
6. Valerie Boonen
7. Axelle Bellaert
8. Yenthe Boons
9. Tine Verdeyen
10. Mara Schwager

MVS_0033

MVS_9996