Loes sels vecht terug na zware val in Zonhoven

Loes sels vecht terug na zware val in Zonhoven

Loes Sels begon sterk aan haar seizoen, goed uitslagen en een provinciale titel kleurde haar eerste maand. Maar na een val in Zonhoven ging het niet meer zoals voorheen. We blikten terug op de voorbij maanden en keken ook al even vooruit. En wat met de toekomst?

“Het seizoen begon goed en ik keerde met een tevreden gevoel terug van de wereldbekers in Amerika. In Gieten behaalde ik niet mijn verhoopte uitslag maar draaide ik wel hele goede rondetijden.”  De weken erna viel ze met een vierde plaats twee keer net naast het podium. Het verliep steeds beter en beter.

Maar toen kwam er Zonhoven. “In Zonhoven kwam ik zwaar ten val met een spierscheur in mij schouder als gevolg. Drie weken aan de kant en alles laten helen, dat was het advies van de dokters.” Door deze verplichte rust miste ze de wereldbeker van Valkenburg, de Koppenberg maar ook het Europees kampioenschap.

Terug opzoek naar het juiste ritme

 In de Jaarmarktcross in Niel maakte Sels haar comeback. “Ik werd meteen vierde en de dag erna in Den Bosch reed ik naar een vijfde plaats. Toen viel jammer genoeg mijn lievelingswedstrijd in Koksijde weg.”  In Hamme reed ze een goed wedstrijdbegin maar kwam ze in de tweede ronde ten val. Hierdoor miste ze de aansluiting en eindigde ze negende op veertig seconden van winnares Cant.

Het koste heel wat moeite om terug in vorm te geraken na haar verplichte rust. “Door de rust geraakte ik mijn ritme kwijt. Door onder andere mijn werk en mijn gezin was het niet simpel om het ritme weer op te pikken.” Toch slaagde ze erin vooraan aan te knopen dit met een goede uitslag in Mol.

Kijken naar wat er nog komen gaat

mol_5984 Zoals de voorbije jaren kom ik nu pas op stoom. Wedstrijden zoals Essen en Antwerpen liggen me zeker. Het Belgisch kampioenschap in Oostende is mijn hoofddoel.” De afgelopen weken raakte bekend dat Ellen van Loy een nieuw contract binnenhaalde bij de Telenet Fidea Lions.

Jolien Verschueren maakt dan weer de overstap naar de Pauwels sauzen formatie. En toen rees de vraag, wat met Loes Sels? Wel het antwoord is heel simpel. “Ik heb nog een contract voor het volgende seizoen. Ik ontving wel wat interesse van andere ploegen, het vrouwen veldrijden zit duidelijk in de lift.”