Loes Sels: “Niemand had verwacht dat ik nog een stap kon zetten.”

Loes Sels: “Niemand had verwacht dat ik nog een stap kon zetten.”

Net zoals Maud Kaptheijns maakte ook Loes Sels de overstap naar het Crelan Charles Team. Ze begon haar seizoen zeer goed. Zondag was ze in Koksijde nog tot in de laatste hectometers in strijd voor de derde plek. Een nieuwe ploeg en andere aanpak lijken te lonen.

“Ik zit nu in een team met zowel een weg- als een veldritploeg, dit is qua werking een groot team. Met Jan Verstraeten, Nick Nuyens en Niels Albert zit er een pak ervaring binnen het team.” Toch speelden zij in de voorbereiding op het seizoen geen enkele rol. “Ik kwam pas in september bij het team, dus in de zomermaanden hadden ze geen inspraak in mijn programma.” Tijdens de trip naar Amerika leerde ze hen en hun manier van werken wel goed kennen.

Nieuwe aanpak en voor het eerst pech vrij

Sels, Belgisch kampioen veldrijden van 2007 en 2008, koos ervoor om het seizoen anders aan te pakken. “Ik ben minder gaan werken, reed voor het eerst wegwedstrijden en werk nu met een trainer. Ik wou weten of dit een verschil zou geven in resultaten en gevoel en het werkt effectief.” De voorbije jaren kampte ze aan het begin van het seizoen ook steeds met pech.

Vele mensen zaten met twijfels of ze nog instaat zou zijn om een stap te zetten. “Er was onder de mensen heel wat twijfel over het feit of ik nog een stap zou kunnen zetten. Maar ik denk wel dat ik heb laten zien dat ik er wel degelijk één gezet heb.”  Voor de DVV Verzekeringen Trofee en voor de Superprestige kreeg Sels gek genoeg geen startcontract. Dus gaat haar focus helemaal op de wereldbeker.

Zondag toonde ze ook in Koksijde dat ze over een goed stel benen beschikt. “Ik wist van mezelf dat ik goed bezig was, in Amerika en België zat ik vaak in de buurt van Van Loy, Compton en Cant.” In Koksijde vocht ze tot de laatste hectometers met nichtje Cant voor de derde plaats op het podium. “Het is zeker mijn lievelingsparcours, ik eindigde er nog nooit buiten de top tien. Ik ben heel blij met mijn vierde plaats, zeker ook omdat ik op de derde rij moest vertrekken.” Deze uitslag geeft zeker vertrouwen voor het BK dat op dezelfde omloop plaats zal vinden.

Foto met dank aan Tfoto.be