Loes Sels en Eva Maria Palm winnaressen van het weekend

Loes Sels en Eva Maria Palm winnaressen van het weekend

De Moedige Veldrijder was aan een dubbel weekend toe. Zaterdag streek het regelmatigheidscriterium neer bij de gebroeders Wellens in Vorselaar, een dag later was het Fort van Koningshooikt het decor.

Geert Wellens zet al jaren in op het vrouwenveldrijden binnen zijn organisatie. Zo werd er dit jaar zowel bij de dames elites als bij de dames jeugd 400€ in de prijzenpot gestoken. Een mooie geste die heel wat dames wisten te appreciëren.

Mooi volk dan ook aan de start in Vorselaar waar ook werd gestreden voor de provinciale titel. Loes Sels was uiteindelijk de beste, zowel in de wedstrijd als in de strijd om de provinciale titel. Karen Verhestraeten, de voornaamste concurrente, werd tweede.

“Karen nam de kopstart en wist meteen een kleine kloof uit te bouwen”, vertelt Sels achteraf. “Ik startte rond de vijfde plek maar in de tweede ronde heb ik het kloofje alleen gedicht. Dan hebben we een tijd samen verder gefietst.”

“Op iets minder dan drie ronden van het einde heb ik dan het hazenpad gekozen. Ka29756737845_356345a72a_bren bleef in eerste instantie constant op vijf seconden hangen maar uiteindelijk kon ik toch een geruststellende voorsprong uitbouwen. Toen was het enkel nog een kwestie van rustig naar de finish te bollen.”

Eerste overwinning, meteen een provinciale trui en achteraf een leuk familiemoment er bovenop. Een ideale dag dus. “Ik nam de kindjes mee op het podium, dat was echt genieten. Ik voelde mij vandaag heel goed, zeker op een rondje als dat van Vorselaar.”

“Ik heb nog niet al te veel op de crossfiets gezeten, de techniek is dus nog niet wat het moet zijn. Ik werkte ’s morgens trouwens nog een training af omdat mijn doelen later op het seizoen liggen. Ik ben toch blij dat ik heb kunnen winnen tegen dames als Joyce Vanderbeken, Karen Verhestraeten, Alicia Franck en Jolien Verschueren.”

Een dag na haar overwinning trok Sels trouwens naar de luchthaven om naar Vegas af te reizen. Met een goed gevoel in de koffer zonder enige twijfel, al beseft ze wel dat het in de eerste wereldbekermanche er een pak zwaarder aan toe zal gaan.

“Vorig jaar ging de trip naar Vegas mij niet echt goed af. Het viel me toen op dat het niveau van de Amerikanen een pak hoger ligt dan iedereen dacht. Ze waren met veertien in de top twintig. Ik hoop dit jaar vooral om met een goed gevoel terug te komen.”

Eva Maria Palm maakt progressie en wint op het Fort

Eva Maria Palm is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De nieuwe aanwinst van AA Drink – Kalas concentreert zich vanaf nu volledig op het veldrijden. Zondag pakte ze al meteen de winst op het Fort van Koningshooikt.

“Mijn start was niet goed maar ik kon meteen mee met Suzanne Verhoeven en Aurelie Vermeir”, opent Palm. “Samen hebben we de wedstrijd gekleurd. Ik wist dat goed indelen belangrijk zou zijn. In de voorbije twee wedstrijden kwam ik op het einde telkens te kort.”

“Ik koos ervoor om zelf het tempo te bepalen en zonder al te veel moeite kon ik de wedstrijd goed onder controle houden. Uiteindelijk bleef het wel spannend tot in de laatste meters.” Palm haalde het uiteindelijk voor de Nederlandse Verhoeven. Vermeir werd derde.

Palm was achteraf terecht tevreden maar hecht niet teveel belang aan het resultaten. “Een 29158008113_94b2c505dc_boverwinning doet altijd deugd, al klinkt dat als een cliché. Voor mij zijn deze wedstrijden wel voornamelijk om wedstrijdritme op te doen.”

“Ik heb een erg inactieve zomer achter de rug. Ik heb bijna tweede maanden niets gedaan en pas voor het Belgische kampioenschap op de weg (eind juni, red.) ben ik weer de fiets opgekropen. Op die manier kom ik nog wat te kort dus.”

“Het is in deze periode dus vooral belangrijk om het goede gevoel te pakken te krijgen en om progressie te maken. De resultaten op zich interesseren mij voorlopig nog niet echt”, aldus Eva Maria Palm.

Foto’s – Kristof Bruers